A csukamájolaj az egyik legelső táplálékkiegészítő, évszázadok óta alkalmazzák. A csukamájolaj természetesen gazdag A- és D- vitamin forrás, emellett értékes omega-3 zsírsavakat is tartalmaz.
A D-vitamin fontos szerepet játszik a normál anyagcserében, a csontok és fogak egészségének megőrzésében, de minden sejtünk egészséges működéséhez elengedhetetlen. Hiányának számos krónikus megbetegedéssel való lehetséges kapcsolatát intenzíven kutatják.
Az A-vitamin az immunrendszert és a látást erősíti, a bőr és a nyálkahártyák épségéért is felel.
Az omega-3 zsírsavak pedig elősegítik a normális vérnyomás és koleszterinszint megőrzését és az idegrendszerre vannak remek hatással, valamint támogatják a normál zsíranyagcserét.
A csukamájolaj a benne található vitaminok és zsírsavakon felül több rendkívül pozitív élettani hatással is rendelkezik, ezért feltételezhető, hogy az egyes összetevők között létrejövő szinergikus, egymást erősítő együttműködése okozza a csukamájolaj rendkívüli értékét.
A magyar étrend-kiegészítő ipar a hetvenes-nyolcvanas években csupán néhány termékből állt, egyikük volt a kanalas csukamájolaj. Kiemelkedő jó hatása miatt széles körben fogyasztotta szinte mindenki, annak ellenére hogy kanalas bevétele az olaj tipikus íze miatt nem volt olyan kellemes, mint a Netamin Csukamájolaj forte kapszuláé.
Miért érdemes szedni?
A csukamájolaj remek természetes hatásaiból mindenki sokat profitálhat, két irányú felhasználása azonban különösen ajánlott:
Időseknek:
Időseknek segít fenntartani az egészséges, rugalmas, mobil ízületeket, csökkenteni a reggeli merevséget az ízületekben. Az omega-3 zsírsavak az idegrendszer normál működésében és a depresszió elkerülésében segíthetnek, az A-vitamin pedig a látás egészségének megőrzésében. A D-vitamin a csontozat épségét segít megőrizni. Az A- és D-vitaminok mindegyike hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Gyerekeknek:
Aki a hetvenes-nyolcvanas években született, azok nagy részébe szinte biztosan belediktáltak időnként egy-egy üveg kanalas csukamájolajat. Nem ok nélkül ajánlották a gyermekorvosok a csukamájolajat. Támogatja a normális növekedést, részt vesz az emberi test roppant bonyolult normál fejlődésében.
EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) állítások:
Az itt szereplő információk a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó, EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítások.
ADAGOLÁS:
Napi 3 darab lágyzselatin kapszula, étkezés után, bő folyadékkal.
ÖSSZETEVŐK:
csukamájolaj, zselatin, emulgeálószer (glicerin), tisztított víz
Hatóanyag | A napi adag tartalmaz (3 lágyzselatin kapszula) | NRV% |
A-vitamin (csukamájolajból) | 1125 mcg | 141% |
D-vitamin (csukamájolajból) | 10 mcg | 200% |
Csukamájolaj | 1500 mg | - |
Ebből EPA (eikoza-pantoténsav) (omega-3 zsírsav) | 102 mg | - |
Ebből DHA (dokoza-hexaénsav) (omega-3 zsírsav) | 96 mg | - |
Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: halat tartalmaz!
A termék hatása egyénileg eltérő lehet és nem garantált.
OGYÉI szám: 27890/2021.