Áfonya – A piros bogyót "nagy gyümölcsű áfonyának" vagy "termesztett áfonyának" is nevezik, és a hangafélék családjába tartozik. A gyümölcs eredetileg Észak-Amerikából származik, és a tengerparti régiókban virágzik. Ázsia és Európa is ismert a bogyó eredetéről, de nem jelentősek a gyümölcslé előállításában.
Az áfonyavirágok látványa egy daru fejére emlékeztet. Így keletkezett az angol áfonya elnevezés. Az „áfonya” elnevezés Németországban is a legelterjedtebb, részben azért, mert az áfonyalé gyümölcsei Kanadából származnak.
A cseresznye méretű, élénkpiros gyümölcsökből elsősorban gyümölcsös, fanyar, enyhén savanykás ízű lekvárokat, leveket dolgoznak fel. Az áfonyalé íze és színe az évszaktól és a betakarítási időtől függően kissé változhat.
Javasolt fogyasztás: Ízlés szerint fogyasszon napi 30 ml-t tisztán vagy vízzel hígítva. Felbontás után hűvös helyen tárolandó és gyorsan felhasználható.
Megjegyzés : Ne lépje túl a táplálék-kiegészítők fogyasztási ajánlásait. Nem használhatók a kiegyensúlyozott és változatos étrend vagy az egészséges életmód helyettesítésére.