A mákhoz hasonlóan a mákolaj is nagyon ízletes, magas az E-vitamin tartalma és nincs kábító hatása. A mák különösen magas az E-vitaminon (alfa-tokoferol) kívüli tokoferolokban is. Az E vitamin természetes antioxidáns, mely részt vesz a szabadgyökök megkötésében, a daganatos megbetegedések megelőzésében.
A mákolajnak kedvező a zsírsavösszetétele, egyszeresen telítetlen zsírsavakat, linolénsavat tartalmaz, amellyel hozzájárul a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez. A mákolaj gazdag Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakban, vasban, magnéziumban és káliumban.
A MÁKOLAJ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI:
• csökkentheti a magas vérnyomást
• elősegíti az érelmeszesedés megelőzését
• lassítja az öregedési folyamatokat
• javítja a kognitív funkciókat, a teljesítményt
• rosszindulatú daganatok megelőzésében, kezelésében segít
• természetes altatóként, nyugtatóként, hangulatjavítóként hat,
• enyhíti a gyomorégést
• harmonizálja a pajzsmirigy működését
• szebbé teszi a bőrt, hajat, körmöt.
FIGYELMEZTETÉS:
Nyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot tartalmazhat!
A mákolaj egészségügyi hatásának tudományos alátámasztásáról szóló információk magyar nyelven is hozzáférhetők a feltüntetett linkeken:
Link1, Link2, Link3
ADAGOLÁS:
felnőtteknek naponta 1 evőkanál, gyermekeknek naponta 1 teáskanál. Felbontás után 2 hónapon belül fogyassza el!
FIGYELMEZTETÉS:
A mákolajat nem szabad hevíteni! Készételekbe utólag keverjük!
TÁROLÁS:
Felbontást követően gyermekektől elzárva, 25 Celsius fok alatt, fénytől védve, visszazárva tárolandó!
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia: 3.400 kJ 850 kcal
Zsír: 92,5 g
amelyből telített zsírsavak: 7,5 gr