A zöld kávé makrotápanyagokat, például szénhidrátot, fehérjét, zsírt, valamint kisebb összetevőket, például koffeint, trigonelint és klorogénsavat tartalmaz. A fenolok, a klorogénsavak és a barna pigmentek természetes antixodánsok forrásai. Fontos helyet foglal el a zöldkávéban található klorogénsav. A zöldkávé hatással van a testtömegre, a vércukor- és lipidszintekre, a vérnyomásra, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, amely a klorogénsav antioxidáns hatásán alapul.
A zöld kávé fő hatóanyaga, a klorogénsav az étkezést követően segít lelassítani a glükóz (cukor) felszívódását és elősegítheti, hogy a táplálkozás során bevitt felesleges mennyiségű szénhidrátok ne raktározódjanak el zsír formájában.
A hozzáadott króm segít stabilizálni a vércukorszintet, ezért kiemelten hasznos nyomelem például inzulinrezisztencia esetén, cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak, migréneseknek, magas vérnyomásban szenvedőknek.
Hivatkozás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29624417/
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
Napi 1 kapszula, főétkezés előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.
60 db | 2 | 1 |
kapszula | kapszula/ nap |
havi adag |
ÖSSZETEVŐK:
zöld kávé kivonat (klorogénsav min. 45%), L-aszkorbinsav (C-vitamin), glükomannán, cink-citrát (cink), króm-pikolinát (króm), tömegnövelő szer (kukoricakeményítő), csomósodást gátló anyag (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (zselatin)
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban. | ||
Hatóanyagok | 2 kapszula | NRV* % |
Zöld kávé kivonat | 600 mg | ** |
ebből klorogénsav | 270 mg | ** |
C-vitamin | 40 mg | 50 |
Glükomannán | 20mg | ** |
Cink (szerves kötésű cink citrátból) | 5mg | 50 |
Króm | 60 µg | 150 |
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség
TÁROLÁS:
Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!